• Gourmet/BBQ-Pakket
  • Top Pakket
  • BBQ-Pakket
  • Gezins-Pakket
Aanbiedingen

Livar Rack (ca. 300 gram)

Livar Rack (ca. 300 gram)
Model: Livar Rack geportioneerd
Spaarpunten: 0
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €9,95
Excl. BTW: €9,39
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   

Livar Rack geportioneerd (ca. 300 gram)

Bereidingstip

Langzaam gegaard Livar Rack op een zuurkoolstamppotje en spekjesjus

 
hoofdgerecht voor 10 personen
 
Ingrediënten:
 
- 5 Livar Racks
- Neutrale olie (zonnebloem) liever geen vergine olijf want dat wordt bitter
- Tijm
- Rozemarijn
- Knoflook
- 500 gr Livarspek in dobbelsteentjes
- 1,5 liter vleesbouillon, geen runderbouillon. Maak desnoods gewoon groentebouillon
- ½ l demi-glace
- Van te voren bereide zuurkoolstamppot
 
Bereidingswijze spekjesjus:
Bak het Livarspek krokant en giet het vet af (kan je gebruiken voor iets anders). 
Livarspek terug in de pan en het vleesbouillon toevoegen goed laten doorkoken totdat de smaak van het Livarspek en het vleesbouillon in balans zijn. 
Dan de demi-glace (niet alles) toevoegen totdat het een mooie gladde jus wordt.
 
Bereidingswijze Livar Rack:
Van de tijm, rozemarijn en de knoflook een pulp maken, het Livar Rack ermee insmeren. 
Laat dit een nacht intrekken. 
Braad, rooster, barbecue of grill het Livar Rack in zijn geheel aan. 
Zet het Livar Rack in een op 60°C voorverwarmde oven en laat het langzaam garen tot een kerntemperatuur van 
ca. 50°C. 
Laat het voor de zekerheid minimaal een uur rusten zodat alle vleessappen weer hun plekje vinden. 
Het Livar Rack portioneren langs het bot, zodat je allemaal mooie roze karbonades overhoudt. 
In het midden van een voorverwarmd bord een beetje zuurkoolstamppot scheppen, daarop de getrancheerde Livar Racks neerleggen. Daarover wat spekjesjus lepelen.
 
Eet smakelijk!
 
 
 
 
Nog een bereidingstip!
Livar Rack op Italiaanse wijze
Ingrediënten (per persoon):
 
1 Livar koteletje (rack)
2 grof gesnipperde sjalotjes
6 cherry tomaatjes
2 teentjes gehakte knoflook
een halve eetlepel geroosterde pijnboompitjes
een eetlepel Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zeezout
een kleine handvol rucola sla
 
Bereidingswijze:
Bak het Livar koteletje (rack) in iets olijfolie met een beetje peper en zout zachtjes tot het mooi rosé is.
Zweet intussen in een pan de sjalotjes aan en voeg vervolgens de tomaatjes toe en laat deze langzaam warm worden totdat de huid barst. Voeg knoflook toe. Geen peper en zout gebruiken.
Plaats op een warm bord het livar koteletje, schep hierover de sjalotjes met tomaat en knoflook, de pijnboompitjes en olie, voeg dan de Parmezaanse kaas toe en werk af met een beetje rucola sla.
 
Een heerlijk gerecht voor de lente of zomer. Serveren met een mooi brood.
 
Eet smakelijk!
 
 
 
 

 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:



Powered By Lexikan.nl | graphic design
Blaarkopwinkel.nl © 2018